• แปลผล mammogrma and ultrasound : BIRIAD II cysts left breast

  •  Tukta Chill Chill
    สมาชิก

    ผลตรวจแมมโมแกรม และอุลตร้าซาวน์ ที่เต้านม รบกวนหมอช่วยอธิบายภาษาง่ายๆ ให้เข้าใจหน่อยค่ะ

    MAMMOGRAM & ULTRSOUND BOTH SIDE

    BIRADS CATEGORY : BIRADS II - BENIGN FINDINGS

    MAMMOGRAM AND ULTRASONOGRAM OF BOTH BREASTS:

    SYMMETRIC FIBROGLANDULAR DENSITY OF BREAST PARENCHYMA IS SEEN., NO DEFINITE ABNORMAL MASS DENSITY, SUSPICIOUS MICROCALCIFICATION OR ARDHITECHURAL DISTORTION IS SEEN. U/S REVEALS MULTIPLE 2-5MM.

    THIN WALLED CYSTS SCATTERED IN IT. BREAST.

    NO SOLID MASS OR ECTATIC DUCT IS DETECTED.

    NO SUSPICIOUS AXILLARY NODE.

    IMPRESSION; SCATTERED SMALL SIMPLE CYSTS IN IT. BEAST.

    BIRADS II, ADVISED ANNUAL F/U